1. Waarom deed u een beroep op een interieurarchitect?
Toen mijn man een zware hersenbloeding kreeg, kwam er ineens heel veel op ons af. Na een lange periode van revalidatie mocht hij eindelijk naar huis, maar toen stelde zich een bijkomend probleem. Mijn man was blijvend halfzijdig verlamd en ons huis was hier helemaal niet op voorzien. Zo kon hij de trap niet op of af, de badkamer was niet aangepast, enz… Hij had in ons huis echt nog een beperkte bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. Dit moest dringend aangepakt worden. Maar hoe begin je daar aan? Wie spreek je daarvoor aan…? Wat kan/kan niet? Die vragen stelden wij ons.
Wij hebben toen snel onze interieurarchitect Liesbeth ingeschakeld om de mogelijkheden te bekijken. Ze onderwierp onze charmewoning aan een grondige inspectie en stelde vast dat deze moeilijk aanpasbaar was aan de beperkingen van mijn man. Ons huis was na het vertrek van de kinderen toch veel te groot, dus we beslisten om te verhuizen naar een nieuwbouwappartement. Samen met onze interieurarchitect zijn we dan op zoek gegaan naar een geschikt appartement, dat we uiteraard helemaal konden aanpassen aan onze noden en wensen. Heel snel werd duidelijk dat het de juiste beslissing was om haar in te schakelen, want zij keek bij het bezichtigen van appartementen naar andere zaken dan wij. Zij zag onmiddellijk de mogelijkheden of juist minpunten van een ruimte in, terwijl wij eerder keken naar de grootte van de living of het mooie uitzicht.
2. Hoe ging de samenwerking concreet in zijn werk?
Nadat we een geschikt appartement gevonden hadden bij een bouwpromotor, heeft Liesbeth het verder allemaal in handen genomen. Ze maakte aangepaste plannen op zodanig dat de bouwpromotor verder kon werken en stelde verschillende materialen voor binnen ons budget.
Bij het uittekenen van de kasten, tafels, bed, badkamer, … werd er rekening gehouden met de lichamelijke beperkingen van mijn man. Er werden nuttige hulpmiddelen voorgesteld waar we nog nooit van gehoord hadden, die ook nog eens mooi waren om naar te kijken. Ze volgde de werken van A tot Z op zodat wij ons konden focussen op de verdere revalidatie van mijn man.
3. Wat was nu de effectieve meerwaarde van de interieurarchitect?
Doordat we Liesbeth zo vroeg inschakelden, kochten we een appartement dat met minimale en doordachte structuurswijzigingen kon aangepast worden aan onze noden. Haar hulp heeft ons zeker geld bespaard.
Ook zeker belangrijk is dat we dit met een gerust hart uit handen konden geven. We hadden in het verleden al eens verbouwd en we weten hoe stresserend dit kan zijn. Dit konden we er mentaal echt niet meer bijnemen. Op deze manier zijn we gespaard gebleven van alle kopzorgen die met een verbouwing gepaard gaan. Alle werken zijn ook netjes binnen het budget gebleven en we hebben niet moeten inboeten op het esthetische.
4. Zijn jullie uiteindelijk tevreden met jullie beslissing om te verhuizen?
In het begin was het moeilijk om afscheid te nemen van ons mooie huis, maar nu zijn we ongelooflijk blij met de beslissing. Mijn man is hier gelukkiger omdat het voor hem veel comfortabeler is. Hij heeft een deel van zijn zelfstandigheid terug en dat is voor hem heel belangrijk. Alles is nieuw, mooi maar ook praktisch. Er zijn 2 badkamers waarvan 1 volledig is aangepast aan zijn beperkingen en er is nog genoeg plaats voor de kleinkinderen om te komen logeren. Daarbovenop kunnen we hier genieten van een prachtig uitzicht, dus wij zijn zeer tevreden.
Comments